november 17, 2013

Välja färg på soffan

I söndags tog jag och mannen ett djupt andetag och åkte in till några av Göteborgs möbelaffärer för att titta på soffa till nya huset. Vi vandrade runt i timmar, tittade på olika modeller, bläddrade bland möbeltyger och diskuterade fram och tillbaka. Det blev ingen soffa, det enda vi var överens om var att den inte ska vara blå eller grå. Det är ett litet steg framåt.

Vi ska ha en soffa med två mindre fåtöljer på var sida och en lite längre pall, i samma rum ska vi även ha två sköna TV- fåtöljer med pall. Det gäller att hitta en balans så det inte blir plottrigt men man får samtidigt inte bli för försiktig för då blir det tråkigt. Så hur många olika mönster, färger och strukturer ska vi blanda för att det ska bli en skön mix. Det gäller även att hitta olika typer av fåtöljer med olika höjd så inte rummet blir alldeles platt.
Vi får ta ett ännu djupare andetag och göra om processen nästa vecka.

Så här går tankarna nu. Underbar tapet, rutiga Tv-fåtöljer och varmröd soffa med fåtöljer och två udda små rödbruna skinnfåtöljer på motsatta sidan om soffan. Svårt att se det på bild men det skulle nog kunna bli ett ombonat rum.

Eller ska jag välja vita soffor och ljusa väggar?????

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar