augusti 28, 2013

Trädgården tar form

I morse var det dags för första mötet med trödgårdsmästare Kenneth. Vi har går igenom vad som ska vara klart innan vintern och vad som ska göras till våren. Eftersom gamla gästhuset ska rivas och ett nytt kombinerat gäst och poolhus ska byggas nu i vinter, måste vi planera för att kunna komma fram med lastbil och grävmaskin utan att fördärva den anlagda trädgården. Även polen ska vi gräva för i vinter.

Så bestämt är att gräsmattan på framsidan och gaveln på vänster sida ska anläggas, ett kastanjeträd och fyra träd ska planteras . Jag har fått lära mig att större träd och buskar mår bra av att planteras i oktober. Blommande växter ska vi vänta med till våren, men rabatterna ska grävas nu när vi ändå har en grävmaskin på plats. Alla gångar ska göras, trapporna ska byggas och gårdsplanen ska grusas. Även delar av syrenbersån på framsidans gavel ska göras. Vi ska behålla några träd så dom ska beskäras och lite större buskage ska röjas.

Så idag åkte jag till Gårda -Johan och köpte 25 ton begagnad gatsten och 3 ton storgatsten. Nästan 30 ton sten som ska tippas på gårdsplan i början av nästa vecka. Det tar nog några veckor för Erik att få klar all stensättning. Skönt att få gångar och gräs så man slipper ha grått och lerigt hela vintern. Vi har lite delade åsikter när det gäller gräsmattan, så själv eller köpa färdig. Jag som vill se synligt resultat snabbt röstar på färdig gräsmatta, vår trädgårdsmästare tycker vi ska så själv för bättre resultat. Jag ska ta reda på lite mer om det. Spännande att se hur trädgården kommer att växa fram.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar