augusti 02, 2013

Planera trädgården

Funderar mycket på hur jag vill att trädgården ska se ut och storleken på den. Vårt hus ligger på en åker så den kan bli hur stor som helst det gäller att hitta rätt proportioner.

Jag tänker mig infarten till huset med en stor grind, lagom stor gårdsplan som vi inte kan bestämma om vi ska grusa eller lägga gatsten. Snyggt med sten men är orolig för allt ogräs. Framsidan och runt gaveln på vänster sida blir gräsmatta , träd och buskar, gavelsidan mot gårdsplan som är entresidan ska ha rabatter som är vackra året om, baksidan med bakgårdskänsla, tvättlinor, stora trädet ,några gamla saker och stolar, poolområdet med utekök och gästhus plats för umgänge, sedan kommer växthuset med grusade gångar och odlingslådor och bakom växthuset ska hönshuset ligga.

Olika rum med väggar och tak. Plank, häckar, staket, pergola för att bygga väggar, träd och parasoller för att skapa tak. Ska kännas mysigt och spännande att vandra runt i trädgården, man ska inte kunna överblicka hela trädgården när man kör in på gårdsplanen.

Jag fundera även mycket på vem som ska ta hand om allt, klippa gräs, köra trimmen, rensa rabatter, klippa, ansa och binda upp. Det får bli en senare fråga. Nu planerar vi trädgård.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar