mars 09, 2013

Huset börjar ta form

Sakta men säkert börjar utbyggnaderna ta form. Nu kan man ana hur huset kommer att se ut. Våra amerikanska verandor kommer att bli väldigt bra, det gör att huset kan byta skepnad. 2 dubbeldörrar på var sida om matplatsen gör att man kan öppna upp huset under den varma årstiden och få huset att kännas ombonat och mindre den mörka delen av året då man i princip bara är i köket, framför teven eller i sängen. Vår period i ide.

Tur att vi bygger ut lite för annars hade allt som skett i huset varit deprimerande, insidan är 10 gånger värre än den var för några månader sedan. Vi kliver på bjälkarna både på övervåningen och undervåningen för allt golv och tak är borttaget. Undergolvet var ruttet på några ställen så då valde vi att byta ut hela undergolvet och vi har även beslutat oss för att höja upp mellanbjälklaget med ca 17 cm, då får vi en takhöjd på nedervåningen på ca 2,28, stor skillnad mot dom drygt 2,10 som det är nu. Det spelar ingen roll att vi höjer golvet på övervåningen eftersom vi har bestämt att taket ska gå upp i nock där. Det innebär mycket jobb men vi anser att det är värt det.

Nu funderar vi på om vi ska sätta in ny trappa när vi ändå håller på, vi ska kolla med vårt snickeri om vi vinner något på bytet eller storleken kommer att vara den samma. Höjningen motsvarar ett trappsteg som vi annars bara bygger till.

Imorgon börjar vi fixa yttertaket. Eftersom vi valt att ha kvar taket upp till nock på övervåningen får vi isolera taket från utsidan, så det blir lite mer arbete än att bara byta tegelpannorna. Hoppas dom kommande veckorna blir vindstilla och regnfria annars blir det ett tufft jobb.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar