februari 03, 2013

Tvättstuga

Nu har äntligen utbyggnaderna på huset börjat ta form. Nu kan man se hur några av dom tillbyggda rummen kommer att bli. Ett av rummen som har fått väggar är vår blivande tvättstuga. Från början var det tänkt att vi skulle ha tvättstugan kvar nere i källaren , men i sista stund bestämde vi oss för att utnyttja ett hörn innanför groventren och lägga tvättstugan där. Det innebär att huset får en vinkel som inte blir arkitektoniskt helt snyggt, men vinningen blir så stor så vi valde detta alternativet i alla fall, vi får plantera något buske som trollar bort det,

Tvättstugan blir drygt 10 kvadrat. Rummet har två fönster som gör det hela lite svårare när man ska inreda och det gäller att utnyttja ytan optimalt.
När man kommer in i tvättstugan så kommer en vask med skåp och hyllor direkt på vänster sida. Längst långväggen mot vardagsrummet kommer tvättmaskin, torktumlare ( som vi aldrig använder men väljer att ha i fall att) och ett städskåp. Över maskinerna kommer det att sättas upp tvättlinor. Det tycker jag är det bästa sättet att torka tvätt. I hörnet rakt fram kommer strykbrädan att stå. Kontakt på väggen redan inplanerad. Spottar i taket, pärlspont i någon snygg färg på väggarna och klinkers på golvet. Klart.

När vi var på mässan i Paris köpte vi in lite kul småprylar att ha i tvättstugan. Frankrike är ju parfymernas land och det finns så mycket olika prylar som man ska ha i hemmen så det doftar gott. När vi stod där bland alla burkar och flaskor och försökte läsa vad dom innehöll kom det fram en ung charmig kille och frågade om vi behövde hjälp, vi började fråga vad det var i dom olika burkarna och han berättade att i den stora vackra glasburken var det tvålflingor i olika dofter som man använde som tvättmedel, en annan liten burk innehöll pulver som man strödde ut på golvet när man dammsög så att det skulle dofta gott i rummen, när vi pekade på en sprayflaska som såg ut att innehålla vatten tittade han på oss och frågade om vi inte har sånt i Sverige, hur vi i så fall fick till det i sängen, vi förstod inte vad han menade och då berättar han att det här har man när man är sugen på sex, då lyfter man täcket, sprayar lakanen så dom doftar gott ( det fanns nog 20 olika dofter) och när mannen kommer in i sovrummet och lyfter på täcket och känner hur gott det doftar så vet han vad som gäller. Detta berättat på den härliga brytningen som fransmän får när dom pratar engelska. Alla som har sett Rosa Pantern vet vad jag menar. Klart vi köpte det. Vi kommer att öka barnafödandet i i Sverige med minst ett halvt barn. Man kan även använda det när man stryker, det är det vanligaste användningsområdet berättade den kvinnliga säljaren som stod bredvid när vi hade rodnat klart. Beräknad leverans i april.

Jag är övertygad om att det är roligare att tvätta och stryka om man gör det i ett vackert inrett rum. Det finns många roliga skyltar, burkar och korgar att dekorera med. Ett par söta randiga gardiner med prickigt band kan piffa upp en tråkig tvättstuga. Finns även i beige. Visar bilder på några småsaker som kan piffa till tvättstugan. Allt finns i vår butik. Längtar efter att få sätta igång. Får drömma och planera någon månad till innan det är dags.

Idag är det ett fantastiskt vinterväder, jag gjorde fel val. Istället för promenad innan jobbet låg jag kvar i sängen och skrev den hör bloggen. Men det kändes roligare just då. Nu är det dags att åka till jobbet.

Kram CicciInga kommentarer:

Skicka en kommentar