december 25, 2012

Fortfarande bara rivning

Det finns inte mycket att rapportera om när det gäller vår renovering. Men nu är i princip allt som ska rivas borta och efter julledigheten är det dags att sakta men säkert börja bygga upp huset igen. Idag är det bara ett skal, det är bara träväggar, bjälkar och takstolar som är kvar av huset. Inget tak eller golv finns i huset det står som ett skelett. Det är i det här läget som vi brukar undra varför vi inte river ner allt och bygger nytt. När allt är klart vet vi svaret. Charmen och atmosfären i ett gammalt hus, det sitter kvar i väggarna, det kan man inte riva bort.

Våra killar som jobbar med huset har tagit julledigt och kommer tillbaka 9 januari, då tar allt fart igen. Då ska äntligen utbyggnaderna stomresas och vi kommer att se huset slutliga form. Det är även några fler väggar som ska rivas i gamla delen och det är bland annat hur vi ska lösa det som vi ska fundera på när killarna är iväg. Det är anledningen till att allt är avskalat inomhus så man kan se hur huset är uppbyggt och vilka väggar som är bärande. Gamla hus är ofta ett lapptäcke under ytan, så även detta.

Vi ska även fundera på hur taket på övervåningen ska se ut, om vi ska sätta igen det helt igen, låta vissa balkar synas eller om hela det gamla taket ska synas och i så fall isolera från utsidan. Ibland är jag säker på att hela det gamla taket ska vara synligt, nästa gång jag är där och tittar så blir jag väldigt osäker. Men vi behöver som tur är inte ta ställning än, det får värka fram. När ni ser bilderna efter texten så förstår ni att inget är självklart.

Murstocken ser inte ut som vi trodde, på övervåningen finns en pipa kvar som hänger lös sedan spisen i vardagsrummet revs. Antingen måste vi riva en del av murstocken eller bygga upp den öppna spisen igen i vardagsrummet. Det är ju väldigt mysigt med en öppen spis men vardagsrummet är bara 4 meter brett , så en öppen spis tar väldigt mycket yta. Vi får mäta och känna vilket som blir bäst. Vi kommer ju att ha kvar vedspisen i köket så lite mys blir det ju i vilket fall som helst.

I övrigt går allt enligt planerna så sakta men säkert kommer vårt nya hem att växa fram under våren.

Ha en fortsatt riktigt skön julhelg.
Cicci

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar