december 04, 2012

Ett hem blir till.....

Efter två års väntan är vi äntligen på gång med renoveringen av vårt nya hus. Många har frågat om jag inte kan blogga om det, so why not, var med på min resa om du har lust.

Renovera hus är bland det roligaste jag vet, det har blivit några stycken under åren. Att komma in i ett hus som någon annan har bott i, se möjligheter i ett hus som inte har renoverats på många år, att få hitta husets själ.

Huset är 8x8 meter, burspråk på ena sidan och en liten tillbyggd köksingång på andra sidan, klätt med eternitplattor. 1,5 plan med källare under del av huset.

Det är bara jag och Mr som ska bo där så vi ska inte ha så mycket större, vi bygger en ny köksingång med tvättstuga och bygger ut köket så vi får plats med ett bord som rymmer barn, barnbarn och svärdöttrar och svärson.

På nedervåningen blir det hall, vardagsrum, gästtoalett, kök, köksingång och tvättstuga. På övervåningen blir det 3 sovrum och badrum. I källaren blir det teknikrum, skafferi och förråd. Runt större delen av huset bygger vi verandor. Det blir tegel på det gamla taket, rött plåttak på utbyggnaden, liggande panel på fasaden.

Bredvid huset ligger ett litet gästhus, 10x4,5 meter. Det byggs ut med 6 meter och där blir det terass, utedusch och teknikrum. Det kommer att bli tegel på taket och liggande panel på fasaden. Längs med gästhuset kommer poolen att ligga,

Trädgården kommer att delas upp i olika rum med gräsmatta träd och rabatter på en del, stenad bakgård vid köksingången, runt poolen blir det buskar, träd och krukor, lite längre bort ska det byggas ett växthus.

Här kommer bilder på hur huset ser ut idag. Vi har börjat att riva ut på insidan. Det är dränerat, grävt för utbyggnaden, gamla köksingången är riven och vi har gjutit för ny köksingång och matplats.

Kom gärna med kommentarer och frågor,

Cicci


2 kommentarer:

 1. Hej!!

  Vad roligt att få följa husrenoveringen :-)

  Skulle du kanske vilja dela med dig av ett par av dessa bilder på byggforumet Byggla? Det skulle nog vara uppskattat att uppmärksamma renoveringen där :-) För det kan jag skicka en liten present!

  Hör gärna av dig så berättar jag mer, helgi@byggla.se

  Ha en fin fortsatt dag!
  Helgi

  SvaraRadera