juli 16, 2013

Fönster och dörrar på plats

Så där ja, nu har huset fått fönster och dörrar. Det känns riktigt bra. Det blev riktigt
snyggt att ha avvikande fönster på utbyggnaden i köket det händer lite med huset. Även dom tre mindre fönstren i grovingången bryter fasaden på ett snyggt sätt.

Ytterdörrarna är också på plats, dom är bara grundmålade, så får det vara ett tag tills vi har bestämt vilken färg vi vill ha. Dubbeldörr i hallen och enkeldörr i grovingången.

Det ska byggas balkong på övervåningen där badrummet ligger och altandörren på nedervåningen leder ut till verandan på framsidan. Dom två stora dörrpartierna i köket leder ut till två andra verandor. En liten där det ska stå soffor och en liten större veranda där det ska möbleras med säng och bord. Vi har byggt verandorna så att dom följer solen, morgonsol, eftermiddagssol och längst bort kvällssol.

Fönster och dörrar kommer från Allarängens snickeri i Kungsbacka. Det är tvåglasfönster med isolerglas. Dom kommer omålade så det är många, många, många timmars jobb målarna har lagt ner för att få dom i ordning. Mycket pill med alla spröjs. Vi har målat hela fönstret i samma kulör, utomhusfärg på utsidan och mellan fönstren och högblank snickerifärg på insidan. Allt i 0502-y.

Alla som har målat fasaden vit vet vilken ångest det är att hitta rätt kulör. Vi som lever i ett land där dagsljuset skiftar från varmt till kallt får på något sätt välja vilken årstid fasaden ska vara vackrast. Några vita kulörer slår över i grönt i visst ljus, andra blir väldigt gula, vissa kan slå över i blått och väljer man för vit färg blir det för bländande när solen ligger på. det finns alltid någon årstid när fasaden inte blir till sin fördel, 0502-y slår över lite i grönt.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar