april 29, 2013

Snickerier

Långsamt går renoveringen framåt. Nu är taket tätt och väntar bara på att få tegel. Plåtslagaren har varit och tagit mått på utbyggnaderna så snart kommer det att komma tak även där. Snickarna håller på med fasaden så sakta men säkert kommer husets form fram. Fönster och ytterdörrar står och väntar på att bli målade, fasadbräderna ska beställas grundade men det ändå väldigt mycket målningsarbete, måste börja ta tag i det.

Jag håller på att skissa på hur den öppna spisen i vardagsrummet ska se ut. Jag letar efter en vacker vedspis till köket, köper miljoner provburkar med färg som jag målar på lite allt möjligt, jag har bestämt mig för vitoljat furugolv så jag håller på att kolla vilket furugolv som blir bäst att lägga. Försöker hitta något snyggt klinkers till tvättstugan och bestämma vilka vitvaror som ska vara i köket så måtten i köket blir korrekta. Mikron ska byggas in i skafferiet, kyl och diskmaskin ska få luckor och jag ska hitta någon som bygger vår diskbänk. VVS-killarna behöver veta var alla avlopp ska komma, så trots att huset bara är ett skal på insidan, ( inga golv och inga väggar ) måste jag ta ställning till hur allt ska se ut när det är färdigt.

Igår var jag på Allarängens snickeri och lämnade över alla mina skisser på det dom ska tillverka, det är bl.a köket, vitrinskåp, stort badrumsskåp, innerdörrar, garderobsfronter, skåp till tvättstugan och trappan. Fast jag har skissat på det under en längre tid så blir jag alltid lite stressad när jag väl trycker på knappen. Är detta det bästa alternativet, blir trappan bra, är måtten rätt? Allt som jag har beställt kommer också omålat så det är väldigt, väldigt mycket som ska målas. Det kan låta som jag gör saker i fel ordning, men det är 4-5 månader leveranstid på detta som jag har beställt, jag hoppas få det i slutet av september,

Vi planerar inflyttning i början av oktober beroende på i vilken ordning vi bygger. Gästhuset på tomten ska ju byggas ut, det ska bli ny fasad och nya fönster, vi ska lägga nytt tak och hela insidan blåsas ut. Poolen framför huset ska grävas och för att slippa göra utomhusjobbet på vintern så kanske vi väljer att göra utsidan på gästhuset innan vi gör klart insidan i huset. Då skjuter vi fram inflyttningen till december istället. Vi får se hur det blir. Roligt om vi kan få lite ordning på tomten till hösten så det ser fint ut nästa vår och sommar. Lite logistik som vi måste ta ställning till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar