augusti 12, 2017

Vårtrend 2018

Nu är vi nyss hemkomna från Köpenhamns fashionweek! Vi har haft 3 fantastiska dagar. Vädret har varit med oss hela tiden tills vi kom över bron på väg hem. Då började det regna!

Första dagen åkte vi till Bella center och besökte de leverantörerna vi visste vi skulle ha för att se deras syn på våren. Första ordern blev hos Soya. Känns alltid så bra när första ordern är lagd. Resten av dagen gick vi bara runt inne på mässområdet och kände in känslan. På besökarna, leverantörerna, musiken, maten, färgerna, dofterna ja i stort sett allt för att kunna få en så rättvis känsla av vad vi vill ha för vision för våren 2018 hos oss!

På kvällen var vi ute på ströget och åt en riktigt god middag och kände in stämningen där. När man är iväg såhär på mässor är allt runt omkring precis lika viktigt som själva mässhallen. Vi tittar på människorna runt om, skyltfönster, exponering, butikerna osv. Så intressant!
Jag får min inspiration nästan uteslutande genom andra människor, naturen, musik och självklart mina hästar.

Dag två hyrde vi cyklar och cyklade till Revolver. Det är en annan mässhall som också är olika klädmärken och accessoarer. När jag började gå på dessa mässor så var Bella center (Ciff) en mer kommersiell mässa medans revolver då var lite mer nytänk och nya märken. Så tycker jag inte riktigt det är längre men däremot så kan jag tycka att man vågar lite mer i denna mässhall överlag.

Musiken är alltid fantastisk här. Jag tänker på det varje gång. Helt fantastisk!
Här gjorde vi order på våren hos Moliin. Kändes så roligt och härligt. Mycket färg och mönster. Vi fokuserade på färgerna rött, rosa och blått hos henne. Otroligt roliga och härliga mönster. Väldigt glada för märket.
Här köpte vi även in så fina örhängen som kommer nu nästa vecka! Älskar färgerna och mixen!


Vi gick runt i ett par timmar och bara kände in känslan och jag lovar.. Vi hade kunnat köpa sååå mycket men tyvärr har man en budget att hålla..

När vi kände att det var för mycket i huvudet av alla intryck tog vi våra cyklar och cyklade in i stan igen och gick och kolla i affärer och tog en fantastisk sangria på ströget. Solen gassade och vid fontänen satt musiker och spela. Så underbart! 
Vi satt där länge och bara njöt och diskuterade igenom allt som vi sett. Kvällen kom och vi hade vårt sista möte inbokat hos Karmamia och Costamani.

Efter mötet cyklade vi vidare till pappersön som varken jag eller min kollega ( Susanne) hade besökt innan trots att vi har vart i Köpenhamn flera gånger innan. Det var helt fantastiskt! Har ni inte varit där så besök det nästa gång ni åker till Köpenhamn. Kolla in länken här http://copenhagenstreetfood.dk 


Sista dagen åkte vi tillbaka till Ciff och Bella center för att göra de sista orderna. Det stog mellan två märken men vi valde till slut NoaNoa för vi kände det märket passade butiken bäst! Jag har jobbat med NoaNoa innan och vi har alltid älskat märket! Nu är det ny designer och priserna är mycket bättre också! Verkligen nöjda över vårt val!
Här kan ni se lite av sommarkollektionen -2017 för att få en känsla vad det är för typ av kläder. Vi ser det som plagg som är lätta att bära var för sig eller kan mixas ihop på ett sätt som passar dig! 
 

Vi gjorde även order på accessoarer som underbara sjalar! Små som du kan knyta i håret eller runt handleden eller större som du kan ha som turban eller bära runt halsen. Underbara mönster och material. Dessutom beställde vi även roliga glittriga strumpor som du kan ha till klackarna eller sneakersen, Du bestämmer!

Om jag skall summera känslan som jag fick av trenden våren 2018 är att Du bestämmer!
Lite större, smalare, mörk, ljus, korthårig, långhårig, gay eller inte. Allt börjar bli så accepterat och det är så härligt! Man lever som man vill och det speglar modet också. Det finns inga begränsningar.Det fortsätter precis som det börjat nu i vår &sommar med mönster mix och färger som mixas som man vill. Det behöver inte vara traditionellet. Rosa/rött mixen har vi sett innan och den fortsätter men lite nytt är att du kan mixa alla färger och det finns inget som är konstigt. Du blandar tex en leopardkjol i fin siden med en vanlig vit bomulls tshirt eller en mönstrad rosa byxa med en blårandig blus. Allt funkar. Det är bara du som sätter gränserna på vad du vågar och vill för dagen. Och visst är det helt fantastiskt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar