december 18, 2013

Längtar

Jag längtar så att få börja inreda huset. Jag känner när jag går runt i dom tomma rummen att det kommer att bli ett riktigt hemtrevligt hus. Vissa saker är jag extra glad över att vi gjorde, Som inte var planerat från början utan växt fram under renoveringens gång.

- Från början låg tvättstugan i källaren. Så glad att vi gjorde en extra utbyggnad och fick en stor tvättstuga innanför köksingången.
- Höjde taket från 2.09 till 2.30 på nedervåningen. Det lyckades vi med genom att låta taket på övervåningen gå upp i nock.
- Mura upp öppen spis i vardagsrummet. Fanns en pipa ledig i murstocken.
- Sätta in lite större fönster i vardagsrummet.
- Riva hela trapphuset och låta trappan ligga öppen mellan hall och vardagsrum.

Nu håller jag på att planera alla platsbyggda möbler som ska göras.

- 2 meter lång sittbänk i groventren med skohylla under.
- Bänk bredvid vedspisen i köket med plats för ved under sittplatsen.
- Inbyggd bokhylla i nischen bredvid trappan på övervåningen.
- Skåp under snedtaket i vårt sovrum
- Skåp under snedtaket i gästrummet
- 3 meter garderob under snedtaket vid trappan på övervåningen.

Jag gillar platsbyggda möbler, tycker att det ger en tyngd till huset. Så när golvet är lagt, byggs möblerna så att golvlisten kommer utanför. Då känns det som om möblerna tillhör huset. I badrummet är dom två skåpen som ska byggas in redan klara. Skåpen som ska vara i tvättstugan och köket är tillverkade och håller på att målas. Garderoberna till groventren likaså.

Det blir terracottagolv i tvättstugan, groventren och gästtoaletten. Nougatfärgad sjösten på golvet i badrummet och i övriga rum 20 cm brett mörkbetsat ekgolv.

På väggarna i groventren och tvöttstugan blir det pärlspont. Även bakom skåpen i köket blir det pärlspont och tapeter vid matplatsen. På badrummet sätter vi sjösten i duschen, övriga väggar får pärlspont. Alla andra väggar målas, varvat med lite tapet.

Trappstegen i trappan betsas i samma färg som golvet övriga trappan målas. Tak, foder, lister, trappa, murstock, innerdörrar, kök, och alla platsbyggda möbler målas vita. Kulören som vi valt är nordsjövit.

Ni ser, dom flesta beslut är tagna. Det är bara några kulörer till väggarna som inte är klara, men det växer fram under dom närmaste veckorna. Längtar så.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar