Det är dom som gör alla mysiga muffin och kanelbuleformar. Dom har även tryffelformar som faktiskt är helt perfekta att baka hallongrottor i. Då blir dom bara som en liten mumsbit. Såå goda och såå perfekt stora!
40-50 små hallongrottor
125g mjukt smör
3/4 dl socker
2 dl vetemjöl
1/2 dl potatismjöl
2 tsk vaniljsocker
1tsk bakpulver
Hallonsylt
Sätt på ugnen på 200 grader.
Vispa smör och socker poröst.
Blanda vetemjöl, potatismjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Blanda allt till en deg med degvispar.
Ta upp degen på ett på ett mjölat bakbord och rulla ut till en längd. Dela längden 1 40-50 bitar.
Rulla bitarna till små bollar och lägg i tryffelformarna. Gör en liten grop i varje kaka och lägg en klick hallonsylt i gropen.
Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter.
Låt kakorna svalna på ett galler.
Vi har självklart dessa på vår hemsida och i vår butik. Se http://www.blommigtochprickigt.se/cgi-bin/ibutik/AIR_ibutik.pl?funk=steg_tva&artgrp=216
//
Alexandra
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar