september 23, 2013

Container hösten 2013

Nu trillar det in nytt och fräscht hela tiden.
Här kommer lite smakprov från Container 2013










 
Så kul med lite färg och mönster
 

september 15, 2013

1 rum med kök

Vi ville verkligen ha ett mindre hus, slippa en massa tomma rum som inte används. Vi har lyckats, idag består huset av ett enda stort rum på nedervåningen och ett enda stort rum på övervåningen, kanske inte riktigt vad vi tänkt oss.

Ändå när man går i det luftiga huset kan den knäppa tanken komma, ska vi verkligen sätta upp väggar när det är så öppet och fint, kan vi inte äta, sova, umgås, duscha och gå på toaletten i samma rum?

Nu finns det i varje fall inte mer som kan rivas så nu börjar det roliga jobbet. Att bygga upp ett trivsamt hem av det som idag bara är ett skal.













september 11, 2013

september 08, 2013

Första gatstensraderna lagda.

När vi fortfarande är på rivningsstadiet på insidan känns det skönt att vi har satt igång med utsidan. Det är full fart på både grävmaskin och lastbil. Det grävs för gångar och rabatter och det hämtas sand och sten. Vi dränerar några ställen där den nya gräsmattan ska komma som är väldigt sank. Vi får hoppas att det inte blir för mycket regn dom närmaste veckorna för då blir det inte så kul att lägga sten och inte så roligt att köra runt med grävmaskinen,

Alla som har lagt gångar med begagnad gatsten vet vilket jobb det är, inga stenar som är likadana, det är ett pusslande för att få det att se bra ut, stackars Erik , han har lagt mycket marksten tidigare men aldrig med gatsten. Får han välja blir det nog första och sista gången. Räknar att det tar minst en månad att lägga det som ska göras i den här etappen. men snyggt blir det.



Nytt bjälklag

Eftersom huset bara har en takhöjd på 2.09, har vi valt att höja taket på nedervåningen så vi får en takhöjd på 2,30 istället. Eftersom taket på övervåningen blir synligt upp till nock spelar det ingen roll för övervåningen takhöjd. Det innebär att vi måste riva bort hela mellanbjälklaget och höja upp det drygt 20 cm. Detta visste jag om, ändå fick jag en smärre chock när jag åkte vägen om huset i går kväll för att se hur arbetet fortlöper. Nu är jag mycket tveksam till om vi kan flytta in i år, när jag tittar på bilderna så känner jag mig tveksam till om det ens blir klart för inflyttning under 2014. Men under har skett förut.